Voliéra No.1

               
Od 27.9 se můžeme těšit z výstavy konané v Moravské galerii v Brně s názvem Voliéra No.1 [Oděvní silueta v současné české módní tvorbě]. Autorkou není nikdo jiný než všestranně talentovaná umělkyně Olo Křížová, která oslovila devatenáct současných módních designerů a bude prezentovat jejich ztvárnění oděvní siluety. Součástí výstavy budou i modely zrelalizované během workshopu Silueta versus dekor pod vedením Olo a Jitky Petřekové. Návrháři se mohli inspirovat rodným domem Josefa Hoffmanna, secesního architekta a designéra, kde se tvůrčí víkend konal.     

Vilu Josefa Hoffmanna možná znáte z kampaně letni kolekce 2012 Zuzanky Kubíčkové, kterou jako lokaci použil fotograf Karel Losenický.




Prezentace se účastní mnoho našich oblíbených navrhářů jako Jakub Polanka, Zuzana Kubíčková, Ivana Kaňovská, Hana Frišonsová ale i Zdeňka Imreczeová a mnoho dalších. Kompletní seznam designérů a  podrobnější informace najdete na stránkách 




Vernisaž se koná 26.9.2013 v 17 hodin a dalším důležitým termínem pak bude 19. leden 2014, kdy se koná Módní show a derniéra doprovodné části výstavy - práce z workshopu Silueta versus dekor a současně se obmění hlavní expozice.
Ted' už jen zbývá naplanovat si výlet do Brna a shlednout krásný teaser od talentovaného Jakuba Jahna.



                             





No comments:

Post a Comment